Un prim avion cu europeni - aproximativ 200 de angajaţi şi membri ai familiilor lor - a decolat vineri seara de pe aeroportul din Frankfurt către China, după săptămâni de izolare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sosirea la Tianjin, la sud de Beijing, ”ne aşteptăm la controale îndelungate, luarea temperaturii, teste de coronavirus, anticorpi şi trebuie apoi să stăm 14 zile în carantină”, a declarat înainte de plecare Bernd Poth.

Acest bărbat care se ocupă de controlul calităţii la Audi, o filială a Volkswagen, era una dintre puţinele persoane prezente în sala de plecări a terminalului 1.

La fel ca celelalte persoane de la bodul acestui zbor charter, gestionat de compania germană Lufthansa, Bernd Poth a revenit în februarie din China, înainte ca aceasta să-şi închidă frontierele.

”Nu suntem îngrijoraţi de siguranţă, însă suntem un pic îngrijoraţi cuprivire lacarantină. Nu ştim ce ne aşteaptăacolo”, a declarat Alexander Ophoven, care lucrează în producţia de piese de schimb în industria aeronautică.

Până în ultimul moment, ”nu am ştiut dacă acest avion va pleca sau nu”, a spus el.

Zborurile internaţionale atât la sosire, cât şi plecare din China au scăut, la începutul lui aprilie, la aproximativ 1% din nivelul de dinaintea pandemiei covid-19.

Însă, începând de luni, 1 iunie, limita creşte de la 134 la 407 de zboruri pe săptămână - încă departe de cele aproximativ 9.000 de zboruri din perioada de dinaintea răspândirii noului coronavirus.

Un al doilea avion urmează să plece de la Frankfurt la Shanghai la 3 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.