Sute de angajaţi ai unor restaurante şi cafenele letone au participat la ”concerte de caserole” în semn de protest faţă de ceea ce denunţă o insuficientă susţinere a statului a economiei dur afectate de pandemia covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participanţii la #KatluRevolucija au fost mobilizaţi începând de luni de către asociaţia restauratorilor LRB, care a hotărât să respecte distanţarea socială şi să bată în caserole, în grupuri mici, în faţa localurilor.

Vicepreşedintele LRB Lauris Aleksejevs a lărgit vineri obiectivul acestei mişcări şi a anunţat că ea a fost lansată şi pentru ”cei care trăiesc în sărcie, pentru cei 100.000 de profesori şi medici pe care Guvernul i-a abandonat în timpul crizei covid-19”.

”Are loc de asemenea pentru toţi profesioniştii creativi, IMM-uri şi cei 30.000 de angajaţi ai sectorului catering, care au fost dispreţuiţi de către politicieni şi care nu au primit decât firimituri din ajutoarele promise”, a subliniat el.

Ministrul Mediului şi Dezvoltării Regionale Juris Puce a recunocut că ”restaurantele sunt între cele mai afectate, din cauza absenţei turiştilor străini de luni de zile şi din cauză că clienţii lor locali se abţin să iasă”.

”Guvernul recunoaşte de asemenea că personalul medical şi profesorii au dreptul la creşteri (salariale) care ar urma să fie hotărâte în august, să sperăm”, a declaart el vineri pentru AFP.

Altă manifestaţie care a respectat restricţiile impuse din cauza epidemiei a avut loc la Riga.

Manifestanţii, care protestau faţă de construirea unui nou sediu al serviciilor de securitate, s-au adunat în grupuri de 25 de persoane distanţate social şi au format un lanţ uman de peste cinci kilometri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.