Comisarii Gărzii de Mediu au derulat, vineri, o amplă acţiune de control în zona Mătăsaru – Păneşti, judeţul Dâmboviţa, după ce au fost sesizaţi cu privire la un incendiu de proporţii cu degajări mari de fum. La faţa locului au fost descoperite mai multe persoane care ardeau cauciucuri, deşeuri din plastic şi metal pentru recuperarea fierului vechi. Comisarii au fost însoţiţi de 140 de poliţişti şi jandarmi, din cauză că în zonă s-au strâns mai multe persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa, cu sprijinul forţelor de ordine, au identificat şi ridicat o cantitate imensă de deşeuri, cu potenţial de poluare a mediului. Datorită unei sesizări primite pe Facebook, am aflat că în zona Mătăsaru – Păneşti este în derulare un incendiu în urma căruia se degajă un fum negru, dens. Cu sprijinul Poliţiei Găeşti, o echipă a Gărzii de Mediu s-a deplasat în zonă, unde a aflat că mai multe persoane incendiază cauciucuri, dar şi alte deşeuri din plastic şi metal, cu scopul recuperării fierului vechi”, a transmis, vineri seară, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că comisarii au identificat nu mai puţin de 50 mc de astfel de deşeuri, care ”urmau a fi topite prin acelaşi procedeu rudimentar şi extrem de nociv pentru calitatea aerului, şi au luat decizia să le ridice pentru a curăţa zona şi pentru a elimina, astfel, riscul de incendiere”.

Reprezentanţii IPD Dâmboviţa au precizat că ”pentru prevenirea unor fapte antisociale şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi din cauza faptului că mai multe persoane s-au strâns în zona respectivă, 90 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, 50 de jandarmi, cât şi luptatori din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale s-au deplasat la fata locului”.

”Nu au fost înregistrate fapte de natura penală sau contravenţională. Până la acest moment nu au fost aplicate sancţiuni de către politişti, sunt efectuate în continuare verificări, urmând să fie dispuse măsuri”, au mai precizat reprezentanţii Poliţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.