Un grup de maimuţe din India au atacat un lucrător medical şi au furat probe de sânge ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, au anunţat vineri autorităţile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc în această săptămână, când un laborant traversa campusul unui colegiu medical de stat din Meerut, localitate aflată la 460 de kilometri de Lucknow, capitala statului indian Uttar Pradesh.

”Maimuţele au smuls şi au fugit cu probele de sânge aparţinând unor patru pacienţi cu COVID-19, care sunt sub tratament...a trebuit să le prelevăm sânge din nou”, a spus dr. S. K. Garg, care face parte din conducerea colegiului.

Potrivit autorităţilor, nu este clar dacă maimuţele au spart eprubetele, dar persoane care locuiesc în apropierea campusului se tem că virusul s-ar putea răspândi dacă maimuţele au dus probele în zone rezidenţiale.

Garg a spus că nu este clar dacă maimuţele pot contracta virusul dacă intră în contact cu sânge infectat.

“Nu a fost găsită vreo dovadă că maimuţele pot contracta boala”, a declarat Garg.

Se crede că noul coronavirus ar fi fost transmis de la animale la oameni într-o piaţă pentru animale sălbatice din oraşul chinez Wuhan, la sfârşitul anului trecut.

India a înregistrat 165.799 de cazuri de coronavirus şi 4.706 decese.

Maimuţele intră tot mai mult în comunităţile umane din India, provocând tulburări, uneori atacând oameni. Ecologiştii afirmă cu distrugerea habitatului natural este principalul motiv pentru care animalele vin în zonele urbane în căutare de mâncare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.