Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că pentru prima oară în România o fabrică va realiza stratul filtrant pentru măştile chirurgicale şi măştile FFP2, urmând ca firma să îşi instaleze această capacitate cât de curând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a făcut, vineri după-amiază, o vizită la fabrica Techtex din Târgu Lăpuş, cea care va realiza producţia acestui strat filtrant pentru măştile chirurgicale.


“Se pune la cale realizarea, producţia pentru prima oară în România a stratului filtrant din cadrul măştilor chirurgicale, măştilor FFP2, stratul care asigură de fapt protecţia cea mai mare, stratul filtrant. Am şi văzut unde urmează să se instaleze această capacitate, este foarte important că o companie românească reuşeşte într-un timp foarte scurt să fabrice măşti chirurgicale şi măşti FFP2 şi de asemenea să fie pregătită să înceapă fabricaţia materialului atât de necesar care stă la baza realizării produselor de protecţie cum sunt măşti, combinezoane, halate protectoare, bonete”, a declarat premierul.

El a precizat că prin această vizită doreşte să încurajeze această companie să facă paşi în acest domeniu foarte important.

“Am venit să încurajăm această companie care face paşi foarte curajoşi într-un domeniu extrem de important, sigur o companie care are o activitate foarte importantă mai veche în domeniul producţiei de mobilă şi care iată că îşi foloseşte experienţa şi pentru a putea să producem în România ceea ce avem nevoie în perioada de epidemie şi după perioada de epidemie”, a explicat Ludovic Orban.

El a menţionat că la începutul pandemiei România nu producea aproape nimic din ceea ce era necesar.

“La începutul pandemiei nu producem măşti. Nu produceam aproape nimic în România din ceea ce era necesar”, a explicat Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.