Corespondentul CNN Omar Jimenez şi membrii echipei sale de filmare au fost eliberaţi vineri de poliţie, după e ce au fost arestaţi - în direct - în timp ce transmiteau informaţii de la faţa locului de la revoltele din Minneapolis, provocate de moartea lui George Floyd în timpul unei arestări în forţă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jimenez, producătorul Bill Kirkos şi fotojurmalistul Leonel Mendez au fost arestaţi la ora locală 6.00 (13.00, ora României).

Echipa CNN a fost eliberată din închisoarea comitatului Hennepin, situată în centrul Minneapolisului.

Preşedintele CNN Jeff Zucker a discutat cu guvernatorul statului Tim Walz, în urma arestării echipei.

Walz şi-a exprimat ”regretul profund” faţă de acest incident şi a anunţat că a făcut imediat demersuri în vederea eliberării jurnaliştilor.

Guvernatorul a denunţat arestarea ca ”inacceptabilă” şi a apreciat că echipa CNN avea dreptul să se afle la faţa locului. El a îndemnat presa să vină în Minnesota  să relateze despre revoltă.

CNN a denunţat arestarea jurnaliştilor săi drept o încălcare a Primului Amendament al Constituţiei americane, care interzice limitarea libertăţii religioase şi de exprimare, libertatea presei sau dreptul la întrunire paşnică.

Omar Jimenez a fost arestat şi încătuşat după ce s-a identificat în faţa poliţiştilor.

Membrii echipei sale au fost de asemenea încătuşaţi.

Camera de filmat aparţinând CNN, care a fost confiscată, a continuat să înregistreze încătuşarea. Poliţiştii păreau să nu ştie că înregistrarea continua.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.