Ministerul Culturii a anunţat că supune dezbaterii publice un proiect de lege care prevede interzicerea, până la data 31 august 2020, a organizării evenimentelor, festivalurilor şi manifestărilor culturale, artistice la care sunt prezenţi peste 1.000 de participanţi simultan, atât în spaţii închise, cât şi în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Proiectul de lege are ca obiect instituirea, după încetarea stării alertă, declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale.

Dat fiind riscul epidemiologic în cazul evenimentelor cu peste 1.000 de participanti simultan, se consideră necesară interzicerea temporară a acestor activităţi, se arată în expunerea de motive.

Proiectul de lege privind măsurile referitoare la desfăşurarea evenimentelor cultural-artistice în contextul pandemiei de COVID-19 urmează să fie avizat de ministrul Sănătăţii, al Economiei şi al Justiţiei. 

Sunt aşteptate propuneri şi observaţii, ce pot fi trimise la adresa legislativ@cultura.ro, până pe 9 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.