Gruparea Statul Islamic afirmă - într-o înregistrare audio - că pandemia covid-19 este o ”pedeapsă divină” care-o loveşte pe inamicii săi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Allah, prin voinţa, sa, a trimis o pedeapsă tiranilor din epoca noastră şi adepţilor lor care nu poate fi văzută cu ochiul liber”, afirmă un bărbat, în acest mesaj, difuzat joi, care se prezintă ca fiind Abu Hamza al-Qurashi.

”Azi suntem fericiţi de această pedeapsă pe care Allah o trimite asupra voastră”, spune el.

Al-Qurashi îi îndeamnă în continuare pe combatanţii SI să se pregătească şi să fie cât mai duri posibil cu inamicii lui Allah”.

Statul Islamic, dislocat din teritoriile pecare le-a cucerit şi în care a proclamat un ”califat”, întâmpină dificultăţi după moartea ”califului” său autoproclamat Abu Bakr al-Baghdadi, mort la sfârşitul lui octombrie într-o operaţiune a Forţelor speciale americane în nord-vestul Siriei.

Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi i-a succedat lui al-Baghdadi la conducerea Statului Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.