Statele Unite au anunţat că oferă până la trei milioane de dolari în schimbul unor informaţii care să conducă la arestarea unei lider al grupării Statul Islamic însărcinat cu supervizarea înregistrărilor video ale execuţiilor organizaţiei jihadiste, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul pe capul căruia a fost pusă această recompensă este iordanianul Abu Bakr al-Gharib - pe adevăratul său nume Muhammad Khadir Musa Ramadan.

”El a supervizat organizarea, coordonarea şi producerea a numeroase videouri şi publicaţii de propagandă care includeau scene de tortură şi de execuţie brutale şi crude a unor civili nevinovaţi”, a anunţat joi, într-un comunicat, Departamentul de Stat american.

Aceste videoclipuri de propagandă - care conţin filmări ale unor decapitări - au îngheţat de groază comunitatea internaţională şi au permis grupării jihadiste să atragă noi recruţi în întreaga lume.

”Califul” autoproclamat al SI Abu Bakr al-Baghdadi s-a sinucis în timpul unei intervenţii a Forţelor speciale americane, în octombrie, în Siria.

SI nu mai deţine un ”califat” de o parte şi de alta a frontierei dintre Siria şi Irak, însă unii dintre membrii organizaţiei continuă să comită operaţiuniteroriste, în Afganistan şi în Africa subsahariană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.