Premierul Ludovic Orban a afirmat că au existat consecinţe favorabile în urma întâlnirii dintre ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi omologul său maghiar, una dintre acestea referindu-se la decizia Ungariei de a permite tranzitarea ţării pentru transportul rutier pe toată perioada unei zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri în judeţul Mureş, despre întâlnirea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, cu omologul său maghiar, Péter Szijjártó. 
 
"Cred că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului. Au şi existat consecinţe favorabile, în urma discuţiei Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile”, a afirmat Orban.
 
El a reamintit că anterior au fost discuţii şi între miniştrii de interne ai celor două ţări, eliminându-se astfel blocajele legate de transportul rutier de persoane. 
 
"De asemenea, anterior au fost discuţii la nivelul miniştrilor de interne prin care s-au deschis mai multe puncte de trecere a frontierei şi cred că în felul acesta s-au eliminat orice blocaje legate de transportul rutier de persoane care tranzitează Ungaria. De asemenea, în orice alte privinţe noi ne exprimăm punctul de vedere constant pe care l-am exprimat de-a lungul timpului”, a explicat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.