Un magazin chinezesc din Focşani a fost închis de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru abateri repetate. De asemenea, echipele de control au verificat mai mulţi operatori economici din municipiu şi au dat amenzi de aproape 40.000 de lei. Comisarii ANPC au descoperit, printre altele, depozitarea produselor alimentare în condiţii impropii şi vânzarea de jucătorii fără etichete traduse în limba română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat vineri, că a organizat o amplă acţiune de control menită să verifice respectarea legislaţiei în vigoare, în cazul comercializării de produse alimentare şi de jucării, în contextul apropiatei Zile Internaţionale a Copilului, care va fi sărbătorită la începutul săptămânii viitoare.
Echipele mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov şi ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea, coordonate de preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi, directorul general, Paul Anghel au realizat 15 verificări la operatorii economici din Focşani, pentru nouă dintre acestea – finalizate până la această oră – fiind deja date amenzi în valoare totală de 39.000 de lei. 
“Sancţiunilor de până acum li s-a adăugat şi propunerea măsurii închiderii unităţii, pentru abateri repetate, aplicată unui magazin chinezesc din oraş”, se arată în comunicat. 
Cele mai frecvente nereguli constatate de comisarii ANPC în privinţa comercializării produselor alimentare au fost utilizarea în scopul expunerii produselor spre vânzare a unor vitrine frigorifice nefuncţionale, neigienizate şi cu pete de rugină, neasigurarea condiţiilor optime de depozitare, în conformitate cu regimul de temeperatură indicat de producător, nemonitorizarea şi neînregistrarea temperaturilor spaţiilor frigorifice în termograme, lipsa buletinelor de verificare metrologică a cântarelor utilizate.
De asemenea, comisarii ANPC au mai descoperit comercializarea unor jucării periculoase, de tip yo-yo, cu informaţii incomplete fără informatii sau lipsa marcajului CE, abateri de informare pe jucării: lipsa numelui şi a adresei importatorului, lipsa marcajului CE sau prezenţa marcajului CE neconform şi comercializarea unor jucării de import fără etichete traduse în limba română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.