Cop26, conferinţa ONU privind mediul, care urma să aibă loc la finalul acestui an la Glasgow, a fost amânată din cauza crizei sanitare pentru noiembrie 2021, a confirmat Organizaţia Naţiunilor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adunarea, la care sunt aşteptaţi reprezentanţi ai 196 de naţiuni, va avea loc tot la Glasgow, între 1 şi 12 noiembrie 2021, potrivit The Guardian.

Guvernul britanic va fi gazda şi va prezida evenimentul.

În urmă cu aproximativ două luni a fost anunţat că adunarea nu va avea loc în noiembrie anul acesta, însă nu fusese stabilită o altă perioadă.

Zeci de lideri de state urmau să participe la întâlnirea programată să înceapă pe 9 noiembrie 2020. Aproximativ 30.000 de delegaţi, jurnalişti şi activişti de mediu erau aşteptaţi în Scoţia.

Scottish Events Campus din Glasgow, unde urmau să aibă loc discuţiile despre mediu, a fost apoi transformat în spital pentru pacienţii afectaţi de Covid-19.

După cinci ani de la semnarea Acordului de la Paris, toate naţiunile urmau să prezinte la Glasgow planuri de acţiune privind climatul.

Anul trecut, conferinţa internaţională privind lupta împotriva modificărilor climatice, COP25, trebuia să aibă loc în Chile. Din cauza demonstraţiilor violente din ţară, ea a fost mutată în Spania, la Madrid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.