Procurorii fac cercetări la un centru de dializă din Bucureşti, după ce 74 de persoane s-au infectat cu coronavirus, iar 15 au decedat. Personalul este acuzat că nu a luat măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a fost înregistrat, la data de 27.05.2020, dosarul penal cu nr. 4272/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art.352 alin.2 şi 5 din C.P. În fapt, s-a reţinut că o unitate medicală din Bucureşti nu a respectat măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, fapt care a condus la infectarea cu COVID 19 a unui număr de 74 de persoane, dintre care 15 au decedat”, au transmis, joi, procurorii.

Este vorba despre un centru privat de dializă, care a fost amendat cu 30.000 de lei de către DSP Bucureşti, în luna martie.

În acel moment erau confirmate doar 9 cazuri, iar inspectorii sanitari precizau că unitatea nu respectă structura funcţională autorizată referiroare la numărul de paturi.

”Nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19:

- nu este asigurată o distanţă minimă corespunzatoare în spaţiul de aşteptare/recepţie pentru pacienţi

- personalul nu poartă echipament complet

- nu se respectă procedurile şi protocoalele de lucru privind curăţenia şi dezinfecţia

- trajul pacienţilor se face în recepţie/aşteptare

- nu a fost efectuată dezinfecţia terminală după ce s-a ştiut de primul pacient confirmat”, au transmis atunci autorităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.