Consiliul de Administraţie al Electrica a aprobat de principiu fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord), iar societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord, după ce în linie cu strategia pentru perioada 2019-2023, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu şi fuziunea celor două societăţi de servicii energetice din cadrul grupului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consiliul de Administraţie al Electrica SA a aprobat de principiu, în şedinţa din data de 27 mai, fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica - SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord - iar societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord", a anunţat Electrica într-un comunicat.

Electrica este cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice: acoperă 18 judeţe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuţie din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice şi deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali.

"Fuziunile aprobate de Consiliul de Administraţie al Electrica sunt în linie cu noua Strategie a grupului şi reprezintă paşi importanţi în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri. Suntem convinşi că fuziunea companiilor de distribuţie şi cea a celor de servicii energetice vor aduce multe beneficii pentru grup. Scopul este reprezentat de eficientizarea activităţii, astfel încât brand-ul Electrica să-şi consolideze imaginea de cel mai puternic jucător de pe piaţa energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, iar rezultatele încep deja să se vadă”, spune Corina Popescu, director general Electrica.

Hotărârea Consiliului de Administraţie reprezintă un pas în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, după ce, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu şi fuziunea celor două societăţi de servicii energetice din cadrul Grupului - Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM).

"Pe aria de distribuţie, continuarea procesului de transformare, modernizare şi optimizare a modelului de business, în raport cu prevederile cadrului de reglementare, reprezintă o etapă esenţială a strategiei Electrica. Obiectivele principale urmărite pe termen scurt şi mediu sunt creşterea calităţii serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori, concomitent cu îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi optimizarea costurilor la consumatorul final. Pe termen lung, obiectivul constă în pregătirea organizaţiei pentru a face faţă provocărilor generate de megatendinţele care marchează industria energetică (decarbonizare, descentralizare, digitalizare)", arată compania.

În zona de servicii energetice, obiectivul strategic este de a transforma compania într-un furnizor integrat de soluţii energetice. Compania a început deja să pregătească un portofoliu de servicii integrate şi competitive, care să acopere atât servicii de proiectare şi  execuţie pentru reţelele de distribuţie şi instalaţiile de producţie, cât  şi  servicii adaptate nevoilor clienţilor business.

"Ambele iniţiative strategice creează oportunitatea implementării unor noi arhitecturi optimizate de sisteme informatice suport pentru procesele de business şi accelerarea implementării unor  soluţii informatice moderne care să permită derularea operaţiunilor în condiţii de eficienţă şi siguranţă. Accelerarea transformării digitale este deja parte a procesului de eficientizare a Grupului Electrica, reprezentând un pilon strategic al modernizării, ţinta noastră fiind transformarea într-o organizaţie optimizată şi agilă, pe toate liniile de business", spun reprezentanţii companiei.

În anul 2019, operatorii de distribuţie din cadrul Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatorii finali.

După listarea din 2014, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de 3,1 miliarde lei investiţi în ultimii cinci ani, la care se adaugă 600 de milioane lei, reprezentând planul de investiţii pentru 2020.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.