Procurorii au deschis o anchetă în urma focarului de Covid-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, precizând că în urma anchetei epidemiologice realizate de Direcţia de Sănătate Publică la această instituţie au fost depistate 20 de persoane care sufereau de coronavirus. De asemenea, o angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-a prezentat la muncă, deşi avea semne de boală, fără a spune acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Olt, joi s-a deschis un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Judeţene Olt, Serviciul Investigaţii Criminale, pentru zădărnicire a combaterii bolilor.
 
Sursa citată precizează că, în perioada 21-25 mai, Direcţia de Sănătate Publică Olt a făcut o anchetă epidemiologică la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, unde a identificat 20 de persoane pozitive Covid-19, în contextul în care Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului. 
 
"De asemenea, s-a mai constatat că o salariată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-ar prezentat la lucru, începând cu perioada 14/15 mai, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18 mai la Spitalul Covid-19 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus”, se arată în comunicat.
 
Parchetul a precizat că în acestă cauză a început urmărirea penală. 
 
În judeţul Olt au fost confirmate până în prezent 78 de persoane cu Covid-19.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.