Statele Unite au anunţat că urmează să pună capăt unor derogări care permiteau întreprinderilor din Rusia, China şi Uniunea Euripeană (UE) să continue să lucreze în anumite instalaţii nucleare iraniene, confirmând o informaţie dezvăluită de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie - care urmează să intre în vigoare după 60 de zile - vizează derogări de la sancţiunile americane acordate de Washington cu privire la lucrări în instalaţia de cercetare nucleară de la Arak, la furnizarea de uraniu îmbogăţit unui reactor de cercetare nucleară de la Teheran şi transferul de deşeuri nucleare în afara Iranuui.

”Regimul iranian a rămas în escaladare, aplificându-şi activităţiel sensibile”, a denunţat secretarul de Stat Mike Pompeo, justificând decizia americană.

Statele Unite au prelungit însă - cu 90 de zile - altă derogare care priveşte centrala nucleară de la Bushehr.

Washingtonul a prelungit în mai multe rânduri derogări acordate Rusiei, Chiei şi UE, care sunt părţi ale Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, din care preşedintele american Donald Trump a ieşit în mai 2018, după care a restabilit şi multiplicat sancţiuniimpuse Teheranului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.