Târgul online Bookflix a început miercuri pe site-ul litera.ro, unde, timp de şase zile vor fi disponibile mii de titluri din diverse domenii de interes, vor fi prezentate noutăţi editoriale şi vor avea loc momente de lectură, concursuri tematice, evenimente de lansare şi dialoguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De joi până sâmbătă vor avea loc întâlniri virtuale, pe pagina de Facebook a editurii, cu mai mulţi autori şi evenimente de lansare.

Joi, de la ora 13.00, are loc Clubul de carte Litera - ediţie specială în care va fi dezbătut bestsellerul „Pâmânt american”, de Jeanine Cummins, controversată carte a anului 2020.

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, scriitoarea scandinavă Sofia Lundberg va dialoga cu realizatoarea de radio Ioana Bâldea Constantinescu. Discuţia are loc în limba engleză cu traducere prin subtitrare. Lundberg este autoarea bestseller-urilor „Caietul cu nume pierdute” şi „Un semn de întrebare este o jumătate de inimă”.

Vineri, de la ora 18.00, Santiago Amigorena, autorul romanului „Ghetoul interior”, distins cu premiul Goncourt - Alegerea României, va discuta cu realizatorul de televiziune Marius Constantinescu. Discuţia are loc în limba franceză, cu traducere prin subtitrare.

Sâmbătă, de la ora 13.00, criticul literar Marius Chivu va discuta scriitorul şi traducătorul Marin Mălaicu Hondrari despre „Patria”, de Fernando Aramburu, apariţie nouă în colecţia Clasici Contemporani Litera.

În aceeaşi zi, de la ora 21.00, va fi difuzat online filmul „Gară pentru doi”, regizat de Eldar Riazanov, prezentat în premieră la Festivalul de la Cannes. El face parte din colecţia Filme de aur din cinematografia rusă, un proiect Mosfilm, Centrul Rus şi editura Litera.

În fiecare zi, pe pagina de Facebook a editurii Litera vor avea loc lecturi şi, de 1 iunie, un eveniment special dedicat tinerilor cititori - Bookflix Junior.

Tot miercuri a fost dat startul târgului online Elefant Fest, cu 39 de „standuri” ale editurilor, deschis până pe 31 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.