Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a cerut INSP reevaluarea cazului asistentei de la Botoşani decedată după ce fusese diagnosticată cu COVID-19 şi după ce, în urma tratamentului, a avut două teste negative, ceea ce însemna că era vindecată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a cerut reevaluarea cazului 1178  (n.r. - al asistentei de la Botoşani). Din primele informaţii, chiar dacă există 2 teste negative efectuate la interval de 24h, totuşi persoana a suferit leziuni grave în urma infectării,care au cauzat decesul. Ministrul Sănătăţii a solicitat astăzi INSP clarificări”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi - unde femeia a fost internată - medicul Carmen Dorobăţ, susţine că decesul asistentei ar fi survenit pe fondul concentraţiei mari de viruşi din organism.

Privind decesul asistentei medicale de 46 ani decedată cu două teste negative după tratament cu Remdesivir, rămân la părerea că urmările prezenţei virusului de natură distructivă tisulară sunt imposibil de remediat şi duc la deces. Aşa s-a întâmplat şi în cazul altor decese la vârste sub 65 de ani", a spus medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Întrebată dacă există posibilitatea ca decesul asistentei să fi fost cauzat de concentraţia ridicată de viruşi din organism, medicul Carmen Dorobăţ a răspuns: "Nu există studii concrete, dar aşa se întâmplă în alte cazuri cu infecţii virale şi ca urmare este logic ca încărcătura virală mare să se coreleze cu aceste urmări".

Cauza decesului asistentei medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale, precizările fiind făcute de INSP, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea test negativ al femeii, a precizat luni Grupul de Comunicare Strategică, ecplicând că acest caz ”nu întruneşte definiţia de caz a unui deces cu infectare cu noul coronavirus”.

Asistenta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

În urmă cu câteva săptâmâni, ea s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat. 

"A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă", a declarat la Digi24 Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.