Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă de retail din Italia, a aprobat marţi un împrumut de 6,3 miliarde de euro destinat producătorului auto italo-american Fiat Chrysler, care este condiţionat de obţinerea unei garanţii din partea statului, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sursa a spus că boardul Intesa a aprobat împrumutul ţinând cont de rolul major al finanţării pentru întreaga industrie auto italiană.

Garanţia de stat pe care o solicită Fiat Chrysler (FCA) va acoperi 80% dn suma împrumutată, a adăugat sursa.

La începutul acestei luni, FCA a anunţat că divizia sa italiană discută cu guvernul italian şi cu Intesa Sanpaolo obţinerea unui împrumut în valoare de 6,3 miliarde de euro, pe termen de trei ani, pentru a susţine operaţiunile companiei în Italia şi întreaga industrie auto, în urma crizei provocate de coronavirus.

Industria auto italiană are peste 400.000 de angajaţi şi reprezintă circa 6% din PIB-ul Italiei.

Aprobarea împrumutului va intra în vigoare atunci când FCA finalizează procesul de aplicare cu agenţia de creditare a exporturilor SCE, prin intermediul căreia statul italian va acorda garanţia, şi obţine aprobarea finală de la Trezorerie, a mai spus sursa.

FCA a refuzat să comenteze.

O a doua sursă a declarat că una dintre opţiunile analizate a fost ca Intesa să sindicalizeze împrumutul într-o etapă ulterioară, către un grup de bănci.

Împrumutul ar face parte printr-un program de credite bancare de 400 de miliarde de euro, pe care Italia le pune la dispoziţie pentru susţinerea economiei în contextul crizei coronavirusului. Pentru a se califica, companiile trebuie să accepte să suspende plata dividendelor.

FCA a anulat plata dividendelor planificate pentru 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.