Ministerul brazilian al Sănătăţii îşi menţine recomandarea privind folosirea hidroclorochinei în tratarea covid-19, în pofida hotărârii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a suspenda temporar teste clinice ale acestui medicament, ca o măsură de precauţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi rămânem foarte calmi şi senini şi nu va exista nicio modificare în consemnele noastre”, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Brasilia, secretarul însăcinat cu munca şi educţia sanitară Mayra Pinheiro.

În urma presiunilor preşedintelui de extremă dreapta brazilian Jair Bolsonaro, Ministerul Sănătăţii din Brazilia - cea mai afectată ţară de pandemia covid-19 în America Latină - a publicat săptămâna trecută un document care extinde recomandări privind folosirea clorochinei şi hidroxiclorochinei inclusiv la cazuri uşoare de covid-19, în pofida unei lipse de probe concludente cu privire la eficienţa acestora.

Această decizie a declanşat un val de critici în comunitatea ştiinţifică braziliană.

OMS a anunţat luni că a suspendat ”temporar” testele clinice privind hidroxiclorochina, pe care le efectuează împreună cu parteneri din mai multe ţări, ca măsură de precauţie.

Această hotărâre a fost luată sâmbătă, în urma publicării unui studiu vineri, în revista medicală The Lancet, care arată că recurgerea la clorochină sau derivate ale acesteia precum clorochina este ineficientă - chiar nefastă - împotriva covid-19, a anunţat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Brazilia, o ţară cu 210 milioane de locuitori, înregistrează peste 363.200 de cazuri şi peste 22.660 de morţi şi este cea mai afectată ţară de pandemia covic-19 din America Latină şi a doua în lume, după Statele Unite, ca număr de cazuri de covid-19 confirmate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.