Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, afirmă că decizia Arhiepiscopiei Tomisului de a oferi credincioşilor, în noaptea de 26/27 mai, Lumina Învierii ca în noaptea de Paşti, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale şi asumată integral doar de ierarh şi de acest for bisericesc local. Adevărata slujbă de Înviere a avut loc de Paşte, subliniază Bănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
“Decizia Permanenţei Arhiepiscopiei Tomisului referitoare la oficierea, în noaptea de 26 spre 27 mai, a slujbei numită <<Odovania Învierii>> şi a Sfintei Liturghii la miezul nopţii, clerul acestei eparhii urmând a chema credincioşii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paşti, este una luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale şi asumată integral doar de ierarh şi de acest for bisericesc local”, a afirmat marţi Vasile Bănescu. 
El a precizat că adevărata slujbă a Învierii Domnului a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhie în noaptea de Paşti.  
“Reamintim că adevărata slujbă a  Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română în noaptea de Paşti şi că, în ciuda contextului extrem de aspru pentru noi toţi, mireni şi clerici din toate eparhiile, lumina sfântă a ajuns atunci la cei mai mulţi dintre credincioşii ortodocşi. Dumnezeu să sporească această lumină a comuniunii în sufletele noastre ale tuturor şi să ne ajute pe toţi în dobândirea discernământului plin de iubire faţă de aproapele şi faţă de Biserică!”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. 
 
Arhiepiscopia Tomisului a decis ca, în noaptea de 26/27 mai, să ofere credincioşilor Lumina Învierii ca în noaptea de Paşti, având în vedere că atunci, din cauza stării de urgenţă, oamenii nu au putut participa la slujba religioasă. Arhiepiscopia susţine că acest lucru este posibil deoarece pe data de 27 mai este Încheierea praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede acelaşi început ca în Noaptea Învierii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.