Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cere, luni seară, oferte de muncă pentru cetăţenii din Sri Lanka, printr-o postare pe pagina sa de Facebook. Ministrul anunţă că verificările cu privire la situaţia lor sunt în curs, dar până atunci trebuie rezolvată problema locului de muncă al celor care au ales să rămână în România. ”Cu cât au mai multe oferte, cu atât mai bine pentru alegerea dânşilor”, afirmă ministrul Muncii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Verificarea situaţiei celor 36 de muncitori din Sri Lanka care au lucrat la o firmă din Botoşani este în plină desfăşurare. Până atunci trebuie să găsesc o rezolvare pentru ei. Am fost astăzi câteva ore în locul în care au fost cazaţi şi i-am ascultat ca să aflu ce doresc să se întâmple mai departe. (...) Până clarificăm şi rezolvăm unul câte unul celelalte lucruri, am nevoie ASTĂZI să le prezint acestor oameni cât mai multe oferte de muncă din care să poată alege. Opţiunea lor este să rămână la muncă în România, mi-au spus că au încredere că o problemă într-un loc nu înseamnă că ar fi probleme peste tot. Şi aşa şi este”, a scris, luni seară, Violeta Alexandru pe pagina de Facebook.

Ministrul airmă că în pandemie este de două ori mai greu să rezolve problemalocurilor de muncă.

”Dacă îmi puteţi completa informaţiile despre angajatori care au nevoie urgentă de forţă de muncă disponibilă, aici sunt - pe recepţie. Cu cât au mai multe oferte, cu atât mai bine pentru alegerea dânşilor. Experienţele de fiecare zi ne duc tot către comunitate. Unde punem toţi umărul”, a mai scris Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, luni după-amiază, după ce a discutat cu muncitorii din Sri Lanka ajunşi din Botoşani la Bucureşti, că niciunul dintre ei nu vrea să se întoarcă acasă, ci vor să rămână să muncească şi i-au cerut să îi sprijine prin găsirea unui alt angajator. Ea a spus că primele verificări au arătat "nereguli evidente" în modul în care le-au fost desfăcute contractele de muncă.

"Eu vreau să îi asigur că nu închid acest caz până nu îşi găsesc un loc de muncă corespunzător şi până când nu luăm împreună o decizie", a afirmat Alexandru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.