Guvernul israelian a limitat duminică accesul servciului de securitate Shin Bet la urmărirea dispozitivelor mobile ale persoanelor infectate cu noul coronavirus, afirmând că măsura va fi folosită doar în ultimă instanţă, atunci când investigaţiile epidemiologice vor fi insuficiente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna martie, pe fondul extinderii coronavirusului, guvernul a aprobat, ocolind Parlamentul, reguli de urgenţă care au permis utiliziarea tehnologiei care de obicei este folosită pentru antiterorism. Organizaţiile pentru protejarea pieţii private au contestat practicile în instanţă.

Datorită scăderii ratei de contagiune în Israel, guvernul a amendat reglementările astfel încât urmărirea telefoanelor este permisă ”doar în anumite cazuri speciale, unde locaţia...nu poate fi determinată folosind investigaţii epidemiologice efectuate prin alte metode”.

Un comunicat al guvernului a arătat că reducerea implicării Shin Bet ar putea fi revizuită dacă vor exista temeri legate de extinderea coronavirusului.

Israelul, cu o populaţie de 9 milioane de persoane, a raportat 16.712 de cazuri de coronavirus şi 279 de decese.

Şcolile şi afacerile au fost redeschise pe fondul unui optimism precaut legat de politicile de sănătate.

O comisie parlamentară de supraveghere şi guvernul au discutat pe tema unei legi care să reglementeze implicarea Shin Bet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.