Legendarul aligator Saturn a murit la 84 de ani la Grădina Zoologică din Moscova, care a deplâns finalul "unei epoci", scrie lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Saturn, aligatorul nostru din Mississippi, a murit la 22 mai. El a plecat la venerabila vârstă de 84 de ani, după ce a avut o viaţă lungă şi plină de evenimente", a anunţat Grădina Zoologică, subliniind că în sălbăticie aceştia trăiesc doar între 30 şi 50 de ani.

Născut în SUA în 1936, Saturn a fost transferat la Grădina Zoologică din Berlin, de unde a evadat după bombardamentele din 23 noiembrie 1943.

În 1946, el a fost descoperit de soldaţi britanici şi dus Uniunii Sovietice, trei ani din viaţa lui fiind un "mister", conform comunicatului.

Saturne a fost adus la Moscova în iulie 1946 şi "aproape imediat un mit s-a născut, conform căruia ar fi făcut parte din colecţia personală al lui Hitler". "Grădina Zoologică din Moscova a avut onoarea de a-l găzdui pe Saturn timp de 74 e ani şi a făcut tot posibilul pentru a-l îngriji pe onorabilul aligator cu cea mai mare atenţie posibilă", se arată în comunicat.

Era capricios când era vorba de mâncare şi îi plăcea să i se facă masaj cu o perie.

"Pentru noi, Saturn a reprezentat o epocă. El a venit la noi după victoria împotriva Germaniei naziste şi am sărbătorit împreună 75 de ani de la această victorie. A fost o mare fericire să putem fi alături de el şi sperăm că nu l-am dezamăgit", se mai precizează în comunicatul Grădinii Zoologice din Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.