Clubul Olympique Lyon salută decizia de reluare a campionatului spaniol şi cere autortăţilor din Franţa să procedeze similar, deşi Ligue 1 a fost oprită definitiv de trei săptămâni, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Olympique Lyon salută decizia de sâmbătă a lui Pedro Sánchez, preşedintele guvernului spaniol, care a autorizat reluarea LaLiga, începând cu 8 iunie. După Bundesliga, acesta este cel de-al doilea campionat important care îşi confirmă reluarea. (...) Puterea LaLiga şi valoarea liderilor săi, dar şi veridicitatea şi precizia informaţiilor transmise guvernului, astfel încât să ajute la reluare au avut un rol major în decizia finală luată de premierul spaniol. Olympique Lyon speră că exemplul Spaniei, care vine după cel al Germaniei, va ajuta la reconsiderarea deciziei luate prea rapid în Franţa. (...) Dincolo de dezastrul economic care va lovi în plin campionatul francez, cele mai de succes cluburi franceze calificate încă în Liga Campionilor se vor găsi în dezavantaj în timpul meciurilor europene. PSG şi Olympique Lyonnais, ambele încă angajate cu cele două echipe ale lor, feminine şi masculine, vor fi penalizate împotriva adversarilor care au beneficiat de reluarea campionatului lor. OL îl cere preşedintelui Emmanuel Macron să sprijine spiritul unei Franţe care reacţionează în faţa concurenţilor săi europeni. Datorită pertinenţei şi eficienţei cetăţenilor săi, Franţa a împins înapoi pandemia pentru a permite reluarea controlată a antrenamentelor şi sperăm şi a competiţiilor, aşa cum se întâmplă în aproape toate celelalte ţări europene. Decizia luată în grabă la 30 aprilie poate fi acum compensată în ochii francezilor, dacă ştim să recunoaştem că nimic nu este definitiv, adoptând cele mai potrivite soluţii în interesul fotbalului profesionist francez şi, prin urmare, al francezilor", se arată în comunicatul clubului la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu.

Preşedintele lui OL, Jean-Michel Aulas, a distribuit pe contul său de Twitter comunicatul clubului, vorbind despre o "eroare istorică", "cea mai gravă din fotbalul francez", aceea de a opri definitiv campionatul, decizie luată numai în Hexagon.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa a anunţat oficial, la 30 aprilie, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1. 

Această decizie a nemulţumit mai multe cluburi, în special pe Lyon şi pe Amiens, ultimul fiind retrogradat în urma hotărârii.

Olympique Lyon s-a clasat în final pe locul 7 şi rămas în afara cupelor europene, iar Aulas a dat în judecată forurile fotbalistice, solicitând daune de zeci de milioane de euro.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat, sâmbătă, că prima divizie de fotbal, întreruptă de pandemia de coronavirus, se va relua din săptămâna care începe la 8 iunie, astfel că LaLiga va fi al doilea campionat important din Europa care îşi reia meciurile, după Bundesliga.

"Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. A venit momentul să vă reluaţi multe dintre activităţile voastre zilnice. La Liga va reveni începând din 8 iunie", a declarat Sanchez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.