Premierul Ludovic Orban acuză că majoritatea parlamentară formată în jurul PSD adoptă „măsuri ecou” ale celor luate de guvern care duc la cheltuieli pentru care nu există resurse financiare, el susţinând că prin astfel de măsuri „Parlamentul parcă în mod deliberat vrea să ne aducă în situaţia în care România să nu mai aibă capacitatea să facă plăţilor care sunt generate de toate aceste reglementări populiste”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu se poate la nesfârşit dintr-un buget secătuit, care permanent a fost supus la noi şi noi poveri şi noi şi noi cheltuieli, să continui să storci acest buget şi să generezi cheltuieli care pur şi simplu vor crea dezechilibre care vor fi foarte greu de reparat. Noi suntem obligaţi să atacăm la Curtea Constituţională aproape orice lege care trece prin Parlament, pentru că ne generează noi şi noi cheltuieli, ne creează noi şi noi dificultăţi suplimentare. Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii” a afirmat Ludovic Orban sâmbătă seară, la România TvV
Astfel, Orban acuză iniţiativa unor parlamentari de a dubla OUG privind amânarea ratelor bancare cu o iniţiativă care dădea aceeaşi posibilitate rău platnicilor, dar şi legea care prevede noi scutiri de la plata unor chirii.
„Ca să nu mai spun alte legi care vin aşa, ca un ecou, care măresc costurile pentru care literalmente trebuie să se uite la buget, să vadă ce eforturi facem ca să creştem veniturile bugetare (...). Nu poţi să generezi permanent cheltuieli în condiţiile în care nu ai venituri. (...) Cheltuielile trebuie să fie dimensionate în funcţie de veniturile reale care sunt disponibile, iar toate aceste cheltuieli deja se duc într-un punct. Şi aşa deficitul este mare, nu cred că vom putea evita un deficit de 6-7 procente. De unde să ne mai permitem alte cheltuieli care să ne arunce deficitul până într-un punct în care să nu mai putem face faţă plăţilor? În ritmul în care a pornit Parlamentul, parcă în mod deliberat vor să ne aducă în situaţia în care România să nu mai aibă capacitatea să  facă plăţilor care sunt generate de toate aceste reglementări populiste. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.