Poliţia statului american Georgia l-a arestat pe William Bryan, autorul unei înregistrări video care surprinde uciderea lui Ahmaud Arbery, un tânăr de culoare care făcea jogging, care a şocat profund Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

William Bryan, în vârstă de 50 de ani, a fost plasat în detenţie şi inculpat de crimă în cadrul anchetei cu privire la uciderea lui Ahmaud Arbery, a anunţat joi, într-un comunicat, poliţia statului Georgia.

Poliţia nu a furnizat iniţial niciun alt detaliu cu privire la această a treia arestare în acest dosar, care a reaprins tensiuni rasiale în acest stat cu un îndelungat trecut segregaţionst.

Ahmaud Arbery, în vârstă de 25 de ani, a fost ucis la 23 februarie pe un drum din Brunswick.

În săptămânile următoare, poliţia locală nu a procedat la nicio arestare.

O înregistrare video a dramei a relansat cazul, la începutul lui mai.

În această înregistrare, Ahmaud Arbery este filmat alergând pe un drum. În timp ce ocoleşte o camionetă albă, în remorca căreia stă un bărbat, el este oprt de alt bărbat, care-l agresează. Se aud trei focuri de armă.

Imaginile au provocat o undă de şoc şi mobilizarea mai multor personalităţi, între care starul baschetului LeBron James şi actriţa Zoe Kravitz. Ele sunt ”foarte deranjante”, a apreciat preşedintele Donald Trump.

În urma difuzării acestor imagini, poliţiei locale i s-a luat dosarul, care a fost încredinţat unor anchetatori de la nivelul statului.

Două zile mai târziu, ei au arestat şi inculpat de crimă două persoane care apar în înregistrarea video, Gregory McMichael, în vâîrstă de 64 de ani, şi fiul său, Travis, în vârstă de 34 de ani.

Gregory McMichael, un fost poliţist, a lucrat mult timp ca anchetator la serviciul procurorului local. El le-a spus primilor anchetatori că l-a luat pe Ahmaud Arbery drept un spărgător şi că a plecat în urmărirea acestuia împreună cu fiul său, şi că această confruntare a luat o întorsătură rea.

Potrivit familiei sale, tânărul făcea pur şi simplu jogging şi a fost victima unei crime rasiste, muşamalizată apoi de către un sistem de poliţie şi judiciar complezent.

După difuzarea înregistrării, manifestanţi şi navigatori pe Internet, reuniţi sub sloganul #IrunwithMaud (alerg cu Maud, porecla tânărului) cer socoteală.

Poliţia statului Georgia a fost însărcinată să examineze erorile anchetei iniţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.