Poliţia federală americană (FBI) a lansat o anchetă antiteroristă după ce un bărbat a deschis focul într-o bază militară în Texas, rănind uşor o persoană, înainte să fie ucis, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspectul ”a murit”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, o purtătoarea de cuvânt a FBI, Leah Graves, fără să precizeze dacă acesta s-a sinucis sau a fost ucis prin împuşcare.

O persoană era căutată în cadrul anchetei, a anunţat ea.

”Am conchis că faptele din această (joi) dimineaţa la baza aeronavală Corpus Christi sunt de natură teroristă”, a declarat ea.

”Atacul a avut loc aproximativ la ora (locală) 6.15 (14.15, ora României). Un marinar a fost rănit”, a anunţat pe Twitter filiala FBI la Houston, precizţnd că persoana rănită ”este sănătoasă” şi că urma să fie externată în aceeaşi seară.

Potrivit ABC News, care citează treioficiali americani la curent cu dosarul, presupusul atacator a fost identificat drept Adam Alsahli.

Suspectul a încercat să forţeze o poartă, însă au fost activate bariere care au oprit maşina.

Şoferul a coborât din maşină şi a deschis focul, după care a fost ”neutralizat”, potrivit unor oficiali din domeniul Apărării.

”Date digitale” au fost descoperite la faţa locului, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei, Kerri Kupec.

O purtătoare de cuvânt a bazei Corpus Christi, Françoise Kieschnick, a anunat anteriro că atacatorul a fost implicat într-un schimb de focuri cu forţe de securitate.

Baza navală Corpus Christi, situată în sudul Texasului, este unul dintre cele mai mari centre de formare de piloţi din Statele Unite.

În afară de piloţi americani, în bază se formează numeroşi piloţi aliaţi.

În decembrie 2019, un militar saudit aflat în formare la baza navală Pensacola din Florida a ucis trei militari americani şi a rănit alţi opt, înainte să fie ucis prin împuşcare de către poliţie.

Autorităţile americane au anunţat luni că autorul acestui atac armat se afla în contact strâns, de anu de zile şi până cu o zi înainte de atac, cu organizaţia jihadistă Al-Qaida.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.