Zece angajaţi ai Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi au fost depistaţi cu coronavirus, conducerea unităţii hotărând să fie testaţi toţi cei care lucrează în spital, dar şi pacienţii internaţi aici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, a precizat că, până în prezent, au fost testaţi 60 de angajaţi ai unităţii, iar zece dintre ei, nouă asistente medicale şi un medic rezident, au fost depistaţi pozitiv.

Conducerea unităţii a decis să-i testeze pe toţi angajaţii spitalului, dar şi pe bolnavii internaţi în această unitate.

”Este o anchetă epidemiologică în desfăşurare. Cel mai probabil o asistentă a contactat virusul din exteriorul spitalului. Urmează să testăm tot personalul implicat şi pacienţii. Sperăm ca în câteva zile să închidem focarul”, a declarat medicul Lucian Eva. 

În această unitate medicală sunt trataţi şi bolnavi de Covid-19, însă cadrele medicale depistate cu coronavirus nu lucrează în secţia unde sunt internaţi aceşti pacienţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.