Enel, prin compania sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America, a început să opereze o extindere a parcului eolian High Lonesome din Texas, cu o putere instalată de 50 MW, crescând capacitatea totală a proiectului la 500 MW, extinderea parcului ducând investiţia totală a proiectului la 720 de milioane de dolari americani, şi, în plus, a conectat la reţea parcurile eoliene de 105 MW şi 29,4 MW Castle Rock Ridge II din Alberta, Canada, iar investiţia totală pentru cele două proiecte din Canada se ridică la peste 210 milioane de dolari canadieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel, prin compania sa de energie regenerabilă Enel Green Power North America, a început să opereze o extindere de 50 MW a parcului eolian High Lonesome din comitatele Upton şi Crockett, în Texas, crescând la 500 MW cel mai mare proiect eolian operaţional din portofoliul global de generare a energiei din surse regenerabile al grupului. De asemenea, compania a conectat la reţea parcurile eoliene de 105 MW şi 29,4 MW Castle Rock Ridge II din Alberta, Canada", a anunţat grupul.

Investiţia în construcţia parcului eolian de 500 MW High Lonesome din Texas se ridică la aproximativ 720 de milioane de dolari. Investiţia totală în proiectele Castle Rock Ridge II şi Riverview se ridică la peste 210 milioane de dolari canadieni.

"Punerea în funcţiune a acestor trei noi parcuri eoliene reprezintă încă o dovadă că grupul Enel îşi continuă angajamentul de creştere a portofoliul de energie din surse regenerabile la nivel mondial. Acest angajament a fost, de asemenea, subliniat de finalizarea a peste 400 de MW în proiecte de generare a energiei din surse regenerabile la nivel mondial în primul trimestru al anului, permiţând energiei regenerabile să depăşească cu mult energia convenţională în portofoliul nostru, atât din punct de vedere al capacităţii, cât şi al producţiei. În timp ce acordăm prioritate sănătăţii şi securităţii, privind în viitor, vom continua să generăm valoare sustenabilă prin intermediul energiei noastre fără emisii la nivel global, în ​​conformitate cu Planul Strategic al grupului", a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Parcul High Lonesome de 500 MW urmează să producă în jur de 1,9 TWh anual evitând, de asemenea, emisia a peste 1,2 milioane tone de CO2 pe an. Proiectul a fost extins prin cei 50 de MW care tocmai au fost racordaţi la reţea în urma unui contract de achiziţie a energiei din surse regenerabile (PPA) pe 12 ani, anunţat în decembrie 2019 împreună cu compania de alimente şi băuturi Danone North America, o societate de beneficii publice, pentru livrarea de energie electrică asociată cu o porţie de 20,6 MW din expansiunea de 50 MWa parcului  High Lonesome.

Acordul dintre Enel şi Danone North America va furniza suficientă energie electrică pentru a produce echivalentul a aproape 800 de milioane de pahare de iaurt şi a peste 300 de milioane de litri de lapte în fiecare an şi va susţine angajamentul producătorului de alimente şi băuturi de a asigura energia electrică achiziţionată în proporţie de 100% din surse regenerabile până în 2030.

În Texas, Enel operează în prezent parcul eolian Snyder de 63 MW din comitatul Scurry şi prima fază de 252 MW a parcului fotovoltaic Roadrunner din comitatul Upton. A doua fază de 245 MW a instalaţiei fotovoltaice Roadrunner se află în prezent în construcţie. Odată finalizată, Roadrunner va fi una dintre cele mai mari centrale solare din acest stat.

Parcurile eoliene Castle Rock Ridge II şi Riverview vor furniza producţia netă de energie electrică din surse regenerabile şi creditele aferente către Alberta Electric System Operator (AESO) prin intermediul a două Acorduri de Susţinere a Energiei Regenerabile (RESA) pe 20 de ani, acordate în 2017 printr-o licitaţie lansată de AESO.

Situate în oraşul Pincher Creek, parcurile eoliene urmează să genereze aproximativ 493 GWh anual, evitând emisiile a aproximativ 335.500 de tone de dioxid de carbon pe an. În Canada, Enel Green Power mai operează şi parcul eolian Castle Rock Ridge I de 76,2 MW din Pincher Creek, care şi-a început operaţiunile în 2012, având un portofoliu de parcuri cu o capacitate totală instalată de peste 210 MW în această ţară.

Procesul de construcţie pentru High Lonesome, Riverview şi Castle Rock Ridge II a urmat modelul de „Şantier de Construcţie Sustenabil”  al Enel Green Power, o colecţie de bune practici menite să reducă la minimum impactul construcţiei instalaţiei asupra mediului. Aceasta include reciclarea hârtiei, cartonului, aluminiului, a cartuşelor de cerneală, a uleiului şi vaselinei, împreună cu utilizarea de lumini alimentate de la energia solară şi recipiente de apă reutilizabile pentru lucrători.

"În etapele finale ale construcţiei, Enel a monitorizat îndeaproape pandemia de Covid-19 şi a luat măsuri pentru a proteja sănătatea lucrătorilor şi a comunităţii. Urmărind respectarea îndrumărilor lansate de oficiali, compania a implementat linii directoare stricte de călătorie şi o mai bună igienizare, în timp ce echipele de lucru au implementat proceduri de lucru sigure şi măsuri de distanţare fizică. Mai mult, Enel North America a anunţat peste 1,3 milioane de dolari americani pentru contribuţii la eforturile de ajutorare din SUA şi Canada", precizează grupul.

Enel Green Power are trei proiecte în construcţie în Statele Unite, respectiv proiectul eolian White Cloud din Missouri de 236,5 MW, proiectul eolian Aurora din Dakota de Nord de 299 MW şi cea de-a doua etapă menţionată a proiectului solar Roadrunner din Texas. Aceste proiecte reprezintă o parte semnificativă a creşterii preconizate de 1 GW a puterii instalate de Enel Green Power în 2020.

Enel Green Power America de Nord este principalul proprietar şi operator al centralelor de energie regenerabilă din America de Nord, cu prezenţă în 19 state americane şi o provincie canadiană. Compania operează 70 de instalaţii cu o capacitate gestionată de aproximativ 5,8 GW alimentate de energie eoliană, hidro, geotermală şi solară.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.