Compania Netflix a anunţat joi că a început să îşi notifice clienţii care nu şi-au mai folosit conturile de pe platformă de mai mult de un an că acestea vor fi închise, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abonaţii inactivi în ultimele 12 luni sau mai mult vor fi întrebaţi dacă vor să îşi păstreze conturile. Dacă abonaţii nu confirmă, acestea vor fi automat suspendate.

Astfel de conturi inactive reprezintă mai puţin de 0,5% din întreaga bază a serviciului de streaming.

Odată ce Netflix va închide conturile inactive, vor fi menţinute profilurile, preferinţele de vizionare şi detaliile conturilor timp de 10 luni, pentru ca în cazul în care un utilizator decide să îşi reia activitatea să îl poată repune în funcţiune aşa cum era.

Reprezentanţii companiei spun că măsura este una de bunăvoinţă: „Sperăm ca această nouă abordare să ajute oamenii să economisească nişte bani munciţi din greu”.

În acelaşi timp, prin aceasta, Netflix îi poate determina pe mulţi să îşi reia activitatea pe platformă.

Platforma de streaming Netflix a înregistrat aproximativ 16 milioane de abonaţi în primul trimestru al anului 2020, fiind depăşite estimările iniţiale şi stabilit un record privind câştigurile trimestriale. Această creştere a fost determinată şi de pandemia de Covid-19.

Serviciul de streaming a transmis că, în total, are 182,9 milioane de abonaţi plătitori la finalul primului trimestru, cu 22,8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.