Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că în raportul despre starea de urgenţă pregătit pentru a fi prezentat Parlamentului se va reflecta şi "contextul deosebit de dificil". "Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite, deprofesionalizate şi insuficient populate cu oameni profesionişti şi lucrurile acestea se vor reflecta foarte bine în analiza pe care o vom face", spune Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban i-a amintit vicepremierului Raluca Turcan, la începutul şedinţei de Guvern de joi, de raportul care trebuie prezentat Parlamentului privind starea de urgenţă, spunând că ministerele şi autorităţile implicate ar trebui să prezinte activitarea.

"Este necesar să concretizăm toate acţiunile instituţionale într-un raport privind starea de urgenţă. Dacă plecăm cu o analiză comparativă între România şi alte ţări care au intrat odată cu noi în această criză sanitară mondială, putem vedea că evoluţia României a fost una net superioară. Acest lucru este datorat unui efort comun între autorităţile publice, societate civilă, companii şi un respect deosebit din partea oamenilor faţă de măsurile adoptate de Guvern privind distanţarea socială şi regulile sanitare", a afirmat Raluca Turcan.

Ea a spus că speră ca raportul să fie finalizat până la sfârşitul săptămânii viitoare.

"(Raportul - n.r.) va fi direcţionat pe trei mari paliere, şi anume: ordonanţele de urgenţă ale Guvernului, Ordonanţele Militare, măsurile specifice ale ministerelor şi toate acestea într-un context deosebit de dificil, nu doar internaţional, ci şi intern. Să nu uităm că am avut stocuri zero, Parlament ostil, instituţii slăbite, deprofesionalizate şi insuficient populate cu oameni profesionişti şi lucrurile acestea se vor reflecta foarte bine în analiza pe care o vom face", a susţinut vicepremierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.