Propunerea franco-germană cu privire la înfiinţarea unui fond de relansare economică în ajutorul celor mai afectate state membre UE de pandemia covid-19 nu implică nici împrumuturi comune şi nici emisiuni comune de obligaţiuni, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parisul şi Berlinul au poropus luni să doteze un plan european de relansare economică cu suma de 500 de miliarde de euro, care să reprezinte chelutieli bugetare, şi care să fie finanţate la nivelul întregii Uniuni Europene şi nu în mod individual de către statele membre.

Reglementările bugetare comunitare ar continua să se aplice, a precizat într-o conferinţă de presă un  purtător de cuvânt al cuvânt al cancelarului german Angela Merkel.

Seibert a evocat totdată ”un plan de rambursare constrângător”.

”Acesta este diferit de un împrumut comun”, a subliniat el, precizând că propunerea franco-germană nu înseamn că în viitor vor exista împrumuturi prin obligaţiuni comune deghizate.

Mai multe ţări se opun proiectului franco-german şi intenţionează să prezinte o contra-propunere înainte de summitul european de la jumătatea lui iunie, a anunţat marţi Austria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.