Preşedintele american Donald Trump a evocat miercuri posibilitatea organizării summitului G7 în iunie la Camp David - şi nu prin videocnferinţă, aşa cum s-a hotărât, din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum, că ţara noastră şi-a angajat «întoarcerea la măreţie», intenţionez să reprogramez G7, la aceeaşi dată sau aproape (la aceeaşi dată), la Camp David, un loc legendar”, a anunţat într-un mesajpostat pe Twitter locatarul Casei Albe.

”Ceilalţi membri (G7) îşi  încep şi ei întoarcerea. Ar fi un simbol formidabil pentru toată lumea. Normalizare!”.

Casa Albă a anunţat la jumătatea lui martie că renunţă, din cauza pandemiei noului coronavirus, să organizeze acest summit în prezenţa şefilor de stat şi de guverne şi că preferă un format prin videoconferinţă.

Reşedinţa oficială de vacanţă a preşedinţilor Statelor Unite, Camp David, situată într-o regiune muntoasă în statul Maryland, este un loc izolat şi uşor de securizat.

Ea a fost folosită adesea în negocieri internaţionale la nivel înalt. Aici a avut loc ultimul summit G7 organizat de Statele Unite, în 2012, în timpul preşedinţiei lui Barack Obama.

Locul este celebru prin Acordurile de la Camp David, semnate în septembrie 1987 - mediate de Jimmy Carter - de către preşedintele egiptean Anwar el-Sadat şi premierul israelian Menahem Begin. Aceste acorduri au stabilit condiţii păcii între Egipt şi Israel, după Războiul  de Şase Zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.