Şeful DSU, Raed Arafat, spune că a constatat, după atitudinea unor persoane după ieşirea din starea de urgenţă, că unii fac "băşcălie" şi iau în "batjocură şi la mişto" situaţii serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus. "Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (...) acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut. (...) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia”, afirmă Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (...) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (...) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat, marţi seară, la TVR.
 
El a povestit că a fost sunat de către oameni care i-au spus că nu sunt de acord să li se ia temperatura la intrarea în spaţii închise.
 
"Nu e normal ca dacă persoana are febră să nu intre şi să meargă, mai bine, să se consulte la un medic?”, a spus Arafat.
 
El a mai spus că celor care au febră nu li se permite accesul în spaţii închise, însă datele acestora nu se colectează, iar autorităţile nici nu au "asemenea intenţii”. 
 
"Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne”, a mai afirmat şeful DSU.
 
El a spus că există "inclusiv grupuri organizate” care fac "băşcălie” de măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului.
 
Arafat a precizat că autorităţile se pregătesc pentru al doilea val de îmbolnăviri, despre care a spus că nu se ştie cum va fi.
 
În ceea ce priveşte controalele privind achiziţiile, Arafat a spus că există o mie de solicitări de rapoarte, adăugând că "nimeni nu va fugi, suntem aici”. 
 
"Suntem întrebaţi pe ce bază am distribuit materialele, dacă au fost cerute sau nu, fiecare întrebare din asta în capul celui care lucrează, funcţionarului, în spatele ei poate să fie o acuzaţie, în final. (...) Ca să răspundem la aceste lucruri pierdem oameni, energie şi pierdem din partea oamenilor voinţă să mai facem ceva la limită pentru că noi am lucrat la limită în perioada asta”, a spus secretarul de stat din MAI.
 
"Avem nevoie de linişte, de timp, iar după asta este normal să vină cine vrea, ce vrea controale” a mai afirmat Raed Arafat.
 
El a acuzat că autorităţile au fost "ţinta unui atac” inclusiv în media, acuzând "informaţii false răspândite de televiziuni, de jurnale şi care nu au absolut nicio bază”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.