Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Naţional de Istorie a României îşi redeschid porţile miercuri, de la ora 10.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va putea fi vizitat de luni până duminică, între orele 10:00 şi 18:30.

În conformitate cu ordinul emis de Ministerul Culturii si Ministerul Sănătăţii, privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară, se instituie următoarele reguli: obligativitatea purtării măştii (medicală/ nonmedicală), cu acoperirea gurii şi nasului; respectarea distanţei de minim 1,5 m între persoane; limitarea grupurilor de vizitatori la 5 persoane; limitarea vizitei la un interval de timp de 2 ore; interzicerea accesului în muzeu a persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree); interzicerea accesului în muzeu a persoanelor care prezintă o temperatură de peste 37,3°C sau care refuză să le fie verificată temperatura.

Intrarea în muzeu se va face prin Şos. Kiseleff, nr. 28, iar ieşirea prin Şos. Kiseleff nr. 30 şi poarta „Mioriţa” (Parcul „Regele Mihai I” – debarcader).

Au fost montate panouri informative cu normele sanitare şi de distanţare socială recomandate de Institutul Naţional de Sănătate Publică în lupta împotriva coronavirusului.

Coroana reginei Maria
Coroana reginei Maria

Muzeul Naţional de Istorie a României propune publicului, pe lângă expoziţiile permanente, mai multe expoziţii temporare, ce pot fi vizitate de miercuri până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Şi aici au fost impuse mai multe noi reguli: va fi permis accesul vizitatorilor numai în condiţiile purtării obligatorii a măştii individuale şi după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului; nerespectarea acestor prevederi conduce la refuzul accesului; accesul este permis în grupuri de maxim 3 persoane (cu excepţia familiilor cu mai mulţi copii); accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute; persoanele şi grupurile care au realizat programări, telefonic sau prin e-mail, având prioritate; atât la intrarea în muzeu, cât şi în expoziţii se vor utiliza dozatoarele cu dezinfectant; căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interiorul muzeului au fost diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare / ieşire, iar spaţiul expoziţional delimitat prin realizarea unor trasee pe care publicul este rugat să le urmeze. De asemenea, vizitatorii sunt sfătuiţi să respecte instrucţiunile personalului.

În interiorul muzeului se va păstra distanţa de 1,5 metri între vizitatori, respectiv personalul muzeului; vizita va fi limitată la un interval de timp de cel mult 2 ore; în spaţiul expoziţional se pot afla concomitent 100 de persoane.

Accesul de noi vizitatori va fi permis gradual şi progresiv, pe măsură ce persoanele care au vizitat expoziţiile au părăsit muzeul; în intervalul orar 13.30 -14.00 se va realiza igienizarea spaţiului expoziţional.

Pe perioada stării de alertă nu vor fi organizate evenimente culturale cu participarea publicului, de tipul vernisaje, lansări de carte, proiecţii de filme documentare, sesiuni ştiinţifice, conferinţe de presă. De asemenea, nu vor fi susţinute tururi ghidate şi nici ateliere educaţionale.

Tot miercuri îşi vor relua activitatea şi Muzeul Naţional de Artă al României şi Muzeul Colecţiilor de Artă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.