Enel Green Power Chile (EGPC), filială a Enel Chile, a început construcţia noului său parc solar fotovoltaic Azabache, din regiunea Antofagasta, care va avea o capacitate instalată de 60,9 MW şi va implica o investiţie de aproximativ 49 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parcul fotovoltaic Azabache de 60,9 MW va fi amplasat pe terenul parcului eolian actual al Enel Green Power Chile, Valle de los Vientos, devenind prima instalaţie industrială hibridă din Chile.

”Enel Green Power Chile (EGPC), filială a Enel Chile, a început construcţia noului său parc solar fotovoltaic Azabache, situat la aproximativ 10 kilometri de oraşul Calama, în regiunea Antofagasta. Construcţia parcului fotovoltaic, care va avea o capacitate instalată de 60,9 MW, va implica o investiţie de aproximativ 49 de milioane de dolari”, arată un comunicat al companiei.

După ce va deveni operaţional, parcul Azabache va funcţiona împreună cu parcul eolian Valle de los Vientos de 90 MW. Datorită combinaţiei celor două tehnologii de producere a energiei regenerabile (panouri fotovoltaice şi turbine eoliene), proiectul va deveni prima instalaţie industrială hibridă din Chile.

Instalaţia fotovoltaică, având termenul de finalizare la începutul anului 2021, urmează să producă aproximativ 184 GWh pe an, evitând astfel emisia anuală a aproximativ 136.300 de tone de dioxid de carbon în atmosferă.

”Continuăm să dezvoltăm şi să construim proiecte de generare a energiei din surse regenerabile, în ciuda provocărilor actuale, deoarece rămânem ferm angajaţi în planul nostru de decarbonizare în beneficiul întregului sistem energetic. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, procesele de autorizare din ce în ce mai eficiente sunt importante pentru a permite continuarea altor proiecte de generare a energiei din surse regenerabile, contribuind în continuare la creşterea economică şi sustenabilă a ţării”, a declarat James Lee Stancampiano, directorul general al Enel Green Power Chile.

Compania anunţă că, în timpul construcţiei, au fost puse în practică protocoale riguroase de lucru pentru a asigura cele mai înalte standarde de siguranţă, ţinând cont de actuala pandemie, cu măsuri de protecţie care variază de la utilizarea obligatorie şi permanentă a echipamentelor de protecţie personală (PPE), până la distanţarea socială şi trasabilitatea la faţa locului. Toate cele de mai sus sunt puse în aplicare pentru a asigura sănătatea şi siguranţa angajaţilor EGPC, a lucrătorilor subcontractorilor şi a comunităţii locale.

În perioada de vârf din timpul construcţiei sale, aproximativ 230 de persoane vor lucra la proiect. Parcul fotovoltaic va avea aproximativ 154.710 panouri bifaciale, care asigură o eficienţă mai mare în captarea radiaţiilor solare, cu o capacitate de până la 20% mai mare în producerea de energie electrică.

EGPC este o filială a Enel Chile şi este lider pe piaţa de energie din surse regenerabile din Chile, cu un portofoliu diversificat, format din energie eoliană (564 MW), energie solară (492 MW), hidro (92 MW) şi energie geotermală (41 MW).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.