Acropole, monumentul principal al antichităţii greceşti, şi toate siturile arheologice din ţară au fost redeschise luni, după două luni în care accesul publicului a fost interzis, ca măsură de prevenţie faţă de răspândirea noului coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinta Sakellaropoulou a dorit să marcheze acest moment, dar şi Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătorită anual pe 18 mai.

„Este o coincidenţă aproape simbolică: pe de o parte, sărbătorirea online a zilei, aşa cum a fost decis de Consiliul Internaţional al Muzeelor ca adaptare la condiţiile excepţionale, şi pe de altă parte, turul gratuit în locurile deschise şi vizitabile”, a declarat ea, citează ekathimerini.com.

Peste 200 de situri arheologice îşi vor primi vizitatorii începând cu 18 mai, ca parte a celei de-a treia runde de redeschidere a ţării anunţată săptămâna trecută.

În Grecia, siturilor le vor urma cinematografele, redeschise din 1 iunie, şi muzeele, din 15 iunie, iar începând cu 15 iulie va fi permisă organizarea de evenimente artistice.

Siturile arheologice vor fi deschise zilnic, timp de 12 ore, cu respectarea măsurilor de siguranţă impuse de autorităţile sanitare naţionale.

În weekend, sute de plaje publice au fost redeschise, iar aici, de asemenea, sunt impuse măsuri de distanţare fizică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.