Un colonist israelian, Amiram Ben-Ouliel, a fost condamnat luni de către un tribunal israelian, după ce a fost găsit vinovat de ucideerea unui bebeluş palestinian şi a părinţilor acestuia, omorâţi în incendiul criminal al casei acestora în 2015, în Cisiordania ocupată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul din Lod (centru) l-a mai găsit pe Amiram Ben-Ouliel vinovat de tenstativă de omor, incendiu criminal şi conspiraţie în vederea comiterii unei crime rasiste.

În iulie 2015, un bebeluş în vârstă de 18 luni - Ali Dawabcheh - a ars de viu în timp ce dormea, după ce dispozitive incendiare au fost aruncate în casa părinţilor săi, la Duma, între Nabluz şi Ramallah, în Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967.

Tatăl bebeluşului - Saad - şi mama copilului - Riham -, surprinşi la fel ca şi copilul, în somn, au murit din cauza arsurilor, în săptămânile următoare.

Numai fratele bebeluşului - Ahmed -, atunci în vârstă de patru ani, a supravieţuit acestei drame.

Pedeapsa la care a fost condamnat Amiram Ben-Ouliel - principalul suspect în acest caz - nu era cunoscută imediat.

Organizaţia israeliană Honenou - care l-a ajutat pe condamnat să se apere - a anunţat că sesizează Curtea Supremă.

Amiram Ben-Ouliel a refuzat să depună mărturie la procesul său şi a fost condamnat în baza mărturisirilor pe care le-a făcut în timpul interogatoriului.

Avocatul său, Asher Ohayon, a criticat luni, la postul de radio Kan, folosirea unor mărturisiri obţinute, în opinia sa, prin ”tortură continuă timp de trei săptămâni”, de către serviciul israelian de securitate internă Shin Bet.

”Acesta rămâne un act de dreptate incomplet, pentru  că noi suntem siguri că incendiul nu este fapta unei singure persoane”, şi-a exprimat regretul Nasser Dawabcheh, unchiul bebeluşului, după anunţarea condamnării.

Triplul omor a provocat o emoţie puternică atât în teritoriile palestiniene, cât şiîn Israel, dar şi în străinătate.

Statul evreu a fost criticat de iroganizaţii de apărarea drepturilor omului din cauza ”laxismului” de care dă dovadă faţă de grupări extremiste evreieşti.

Palestinienii au acuzat Israelul de ”susţinerea” extremismului evreiesc

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.