Un avion de patrulare acrobatică aparţinţând Forţelor aeriene canadiene s-a prăbuşit în weekend în Columbia Britanică, un membru al echipajului a murit, iar altul a fost rănit în cursul unei operaţiuni menite să refacă moralul canadienilor în timpul pandemiei noului coronavirus, a anunţat armata canadiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu inima grea, anunţăm că un membru al echipei Snowbirds a FC (Forţele Canadiene) a murit şi altul a fost rănit”, a anunţat duminică patrula canadiană, intitulată ”Snowbirds”.

Membrul rănit al echipajului a suferit fracturi grave, însă viaţa nu îi este în pericol, a precizat armata.

Aviaţia Regală canadiană a anunţat anterior că un avion din cadrul patrulei s-a prăbuşit în apropiere de Kamloops, în provincia Columbia Britanică (vest), la aproximativ 450 de kilometri est de Vancouver.

Avionul s-a prăbuşit la puţin timp după decolare, de la Aeroportul din Kamloops, de unde a plecat împreună cu altă aeronavă.

Avionul s-a prăbuşit în faţada unei case.

În forografii publicate de săptămânalul Kamloops This Week apar fragmente din aeronavă, în flăcări, în apropiere de casă, care a luat de asemenea foc parţial.

O înregistrare video, realizată de către un martor şi difuzată pe site-ul ziarului din Quebec La Prese, surprinde avioanele la momentul decolării.

Unul dintre avioane ia repede altitudine şi face un cerc, după care se prăbuşeşte într-o explozie. Un membru al echipajului a reuşit să se catapulteze în ultimul moment, înainte de prăbuşire, potrivit acestor imagini.

”Nu există zgomot, este ciudat, iar apoi avionul intră în vrie şi cade de pe cer. Bum, direct către sol, iar apoi un nor de fum negru”, a declarat la postulpublic Radio Canada Annette Schonewille.

Alt martor, Nolyn Macleod, a declarat pentru postul public de radio că a văzut avionul trecând la trei metri deasupra acoperişului său.

”Am văzut pilotul catapultându-se la o înălţime de două etaje, poate trei, iar apoi avionul, fără pilot, a intrat în plin în casa mea şi a vecinului meu”, a povestit el.

”A fost un haos total. Oameni strigau şi plângeau. Credem că am fost bombardaţi. A fost intens”, a adăugat ea.

Cele două avioane urmau să survoleze duminică provincia Columbia Britanică, în cadrul unui turneu intitulat ”Operation Inspiration”, lansat la începutul lunii cu scopul de a aduce un omagiu eforturilor canadienilor împotriva pandemiei covid-19.

Patrula canadiană, alcătuită din nouă avioane ce lasă în urma lor o dâră de fum alb, şi-a început turneul în Noua Scoţie, cu obiectivul de a survola la joasă altitudine, de la est la vest, principalele oraşe canadiene.

În octombrie, un avion cu reacţie aparţinând Snowbirds s-a prăbuşit într-o zonă nelocuită cupuţin înainte de un spectacol aerian la Atlanta, în Statele Unite. Pilotul a reuşit să se catapulteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.