Spania a raportat, pentru prima dată în ultimele două luni, mai puţin de 100 de decese cauzate de noul coronavirus în 24 de ore. În acelaşi interval, peste 2.700 de persoane au fost declarate vindecate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul Pedro Sánchez a anunţat duminică, în timpul teleconferinţei cu liderii regionali, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate pe teritoriul Spaniei 87 de decese cauzate de Covid-19.

În aceeaşi perioadă, au fost detectate alte 421 de contaminări, iar 2.719 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Peste 320 de oameni au fost spitalizaţi în ultima zi, iar 28 se află în unităţile de terapie intensivă.

De la începutul epidemiei în Spania au fost înregistrate 231.350 de contaminări confirmate prin teste PCR şi 27.650 de decese. Din totalul bolnavilor, 149.576 au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel mondial, numărul cazurilor a depăşit 4,6 milioane, iar cel al deceselor 311.700.

Guvernul spaniol a anunţat sâmbătă că va cere Parlamentului a cincea şi ultima prelungire a stării de urgenţă, de această dată pentru o perioadă de o lună (până în iulie). Partidele din opoziţie au spus că nu vor vota această prelungire, motivând criza economică ce se accentuează, iar în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste prin care oamenii au reclamat acţiunile Executivului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.