Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost deschis pentru efectuarea formalităţilor dintre România şi Ungaria, după ce Poliţia de Frontieră Română a contactat autorităţile ungare pentru fluidizarea traficului în vama Nădlac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În vederea fluidizării traficului la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră Română a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru a permite cetăţenilor români tranzitarea Ungariei şi efectuarea formalităţilor de frontieră, atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe sensul de intrare în ţară şi prin PTF Borş – judeţul Bihor, în intervalul 07:00-01:00 (ora României). Reamintim că, până în prezent autorităţile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu, pe culoarul special deschis în acest sens, doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis în acest scop în intervalul 07:00-01:00 (ora României)”, a transmis,sâmbătă, Poliţia de Frontiară.

Sursa citată a precizat că, la intrarea în ţară, în continuare, în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională.

Pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

De asemenea, la ieşirea din ţară autorităţile maghiare permit intrarea în Ungaria numai cu îndeplinirea următoarelor condiţii: 

- interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate, condiţia esenţială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID 19;
- îndeplinirea condiţiilor Codului Frontierelor Schengen;
- prezentarea unor documente care să ateste certitudinea permiterii intrării în ţara de destinaţie.

Timpul de aşteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac este, sâmbătă, de 300 de minute, coloanele de maşini depăşind şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire din ţară.

Peste o sută de persoane au protestat în vamă, nemulţumite de durata aşteptării şi de cât de mult durează formalităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.