Muzicianul Jorge Santana, fratele cel mai tânăr al lui Carlos Santana, a murit la vârsta de 68 de ani din cauze naturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carlos Santana a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, decesul fratelui lui. 

„A trecut în tărâmul luminii care nu face nicio umbră. Ochii inimii mele îl văd clar între minunata noastră mamă Josefina şi tatăl nostru Jose”, a scris el.

Născut în Jalisco, Mexic, Jorge Santana a fost cel mai tânăr dintre cei trei fraţi şi a început să cânte la chitară după ce a făcut-o Carlos. La vârsta de 14 ani, s-a alăturat trupei The Malibus, pe când urma cursurile unui liceu din San Francisco.

Trupa şi-a schimbat apoi numele în Malo. În 1972, grupul a semnat cu Warner Brothers şi a devenit cunoscut odată cu piesa „Suavecito”. Înainte de a se destrăma, a mai lansat trei albume.

Jorge Santana a cântat apoi cu formaţia newyorkeză Fania All-Stars. La finalul anilor 1970, a lansat două albume solo, unul omonim şi „It’s All About Love”.

A colaborat apoi cu Carlos Santana şi compania lui de management ca director de relaţii cu artiştii. În 1993, cei doi au susţinut un turneu, iar anul următor au înregistrat albumul „Santana Brothers” împreună cu vărul lor, Carlos Hernandez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.