Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucureşti devine pietonală în weekend, începând cu 22 mai, a anunţat joi Primăria Municipiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul General, Gabriela Firea, a avut joi o şedinţă de lucru cu specialiştii Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei şi cu reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră, în urmă căreia a decis înfiinţarea mai multor zone de promenadă în centrul Bucureştiului.

Măsura va fi implementată începând de vineri, 22 mai.

Firea a transmis: „Odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă şi având în vedere restricţiile de funcţionare a spaţiilor de alimentaţie publică şi de divertisment impuse de pandemia de coronavirus, bucureştenii vor dori cu siguranţă să se plimbe mai mult prin oraş şi, pentru a încuraja atât mişcarea în aer liber, cât şi mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekend-uri, pe anumite artere din centrul oraşului, zone pietonale, de promenadă, unde circulaţia maşinilor să fie interzisă”.

Zonele pietonale instituite la sfârşit de săptămână în Bucureşti:

• Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.
• Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domniţa Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenţei.
• Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piaţa Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu.
• Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei.
• Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei.
• Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.
• Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piaţa Constituţiei şi locala de vest a pieţei Unirii).

La începutul acestei săptămâni, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) a propus autorităţilor locale extinderea spaţiilor de recreere din Capitală, dând mai multe variante. PMB nu a specificat dacă a luat în calcul această propunere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.