Patru bărbaţi sunt suspectaţi că au obţinut foloase materiale din exploatarea sexuală unei fete minore şi facilitarea practicării prostituţiei de către alte patru femei, ei fiind duşi la audieri la DIICOT în urma a cinci percheziţii făcute în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Brigăzii de combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti (Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov şi Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane) şi procurorii DIICOT - Structura Centrală au făcut, joi, cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori.

Ancheta în acest caz a început în luna ianuarie.

"În fapt, gruparea infracţională coordonată de un bărbat, de 23 de ani, ar fi exploatat sexual o minoră şi ar  fi obţinut foloase materiale ilicite din practicarea prostituţiei de către alte 4 tinere. Activitatea infracţională se desfăşura în Bucureşti şi Ilfov, iar clienţii erau racolaţi prin anunţuri online. Continuarea practicării prostituţiei de către victimele grupării era impusă prin exercitarea de acte de violenţă", arată Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, au fost identificaţi 4 bărbaţi, inclusiv liderul grupării, şi au fost ridicaţi 11.470 de euro, 7.250 de lire sterline, 19.300 de lei, 4 telefoane mobile, un autoturism, o puşcă cu aer comprimat supusă autorizării, deţinută ilegal, şi 2 carduri bancare emise pe numele persoanelor vătămate.

Pe lângă cei 4 bărbaţi, alte 12 persoane au fost citate sau aduse cu mandat, în vederea audierii.

Bărbaţii sunt cercetaţi pentru trafic de minori prin exploatare sexuală, proxenetism, şantaj şi constituire sau aderarea la un grup infracţional organizat

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de structura de specialitate a DIICOT.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.