Giulio Bertola, Preşedinte al Confindustria Romania, Patronatul firmelor italiene din România, lansează un mesaj public către primării şi instituţiile româneşti, pentru a susţine sectorul HORECA (restaurante şi baruri).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ZONE PUBLICE FĂRĂ COSTURI PENTRU PROPRIETARII DE LOCALURI!

< Trebuie să intervenim în mod concret şi rapid pentru a susţine activităţile economice din sectorul Horeca. Proprietarii şi administratorii acestui tip de activităţi comerciale reprezintă categoriile cele mai afectate de această stare de criză generată de pandemie, alături de sectorul turismului. Avem în faţă aproape 5 luni şi jumătate pline pentru a permite acestor operatori economici să-şi susţină costurile şi să încerce să recupereze pe cât posibil. Avem încredere în responsabilitatea primăriilor în faţa unei probleme atât de serioase pentru un număr important de întreprinzători mici şi medii.

Va fi necesar să eliminăm birocraţia, dispunând reguli clare şi proceduri rapide pentru autorizaţiile de utilizare GRATUITĂ a spaţiilor publice adiacente spaţiilor în care se desfăşoară activităţi comerciale de acest tip.

Acolo unde există deja, va trebui să se permită chiar şi extinderea prin intermediul unei simple cereri, iar acolo unde nu există, vor trebui să fie create de la zero, evident cu respectarea siguranţei clienţilor şi a reglementărilor în vigoare, pentru a limita posibilitatea transmiterii virusului.

O acţiune hotărâtă şi promptă a primăriilor şi a departamentelor tehnice ale acestora ar reprezenta un semnal important pentru un sector care are nevoie de susţinere imediată. Doar prin măsuri extraordinare putem combate urgenţele extraordinare> a declarat Preşedintele Confindustria România, Patronatul firmelor italiene din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.