Vicepreşedintele american Mike Pence a decis să păstreze distanţa faţă de Donald Trump ”timp de câteva zile”, după ce una dintre colaboratoarele sale apropiate a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul coronavirus şi-a făcut apariţia în mod oficial săptămâna trecută în epicentrul puterii executive americane - Katie Miller, o purtătoare de cuvânt a lui Mike Pence a fost testată pozitiv, după un militar, un valet al lui Trump.

Mike Pence nu a participat luni la conferinţa de presă a preşedintelui american în grădina Casei Albe şi nici la o reuniune, sâmbătă, a membrilor Consiliului de Securitate Naţională (NSC).

El a fost testat după contaminarea purtătoarei sale de cuvânt, iar testul a fost negativ.

După infectarea lui Katie Miller, personalul din aripa de vest a Casei Albe poartă măşti de protecţie, iar comnsilierii apropiaţi ai lui Trump sunt testaţi zilnic.

Jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă urmează să fie şi ei testaţi zilnic, în curând.

”Vicepreşedintele a ales să păstreze distanţa tim de câteva zile”, a anunţat marţi o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Kayleigh McEnany,

”Aceasta este decizia sa personală”, a subliniat ea.

Întrebată de ce nu poartă o mască în timpul briefingului în sala presei de la Casa Albă, ea a subliniat că se află o distanţă suficientă faţă de jurnalişti.

”Am fost testată negatiov azi (marţi) şi ieri (luni)”, a răspuns ea.

Trei membri ai celulei de criză privind covid-19 - condusă de Pence - s-au plasat ca măsură de precauţie în autoizolare, şi anume Anthony Fauci, un epidemiolog recunoscut mondial care-l consiliază pe Donald Trump, Robert Redfield, directorul centrelor de Prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC) şi Stephen Hahn, directorul agenţiei medicamentului (FDA).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.