Numărul cazurilor contaminărilor cu noul coronavirus a crescut în Germania la 171.306, iar 798 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte 101 decese au fost înregistrate în ţară, iar bilanţul morţilor a crescut la 7.634 de la începutul epidemiei de covid-19, potrivit RKI.

RATA REPRODUCERII EPIDEMIEI, SUB 1

Rata reproducerii epidemiei covid-19 a scăzut sub nivelul critic 1 în Germania, a anunţat marţi RKI.

După ce a fost de 1.07 luni, ea a scăzut la 0,94, ceea ce înseamnă că 100  de persoane care au noul coronavirus contaminează 94. Sub pragul de 1, epidemia încetineşte.

”În acest stadiu, nu ne aşteptăm la o nouă creştere”, a ratei reproducerii epidemiei, a subliniat în raportul său zilnic RKI.

O creştere a numărului contaminărilor a fost semnalată luni - după o accelerare a ridicării treptate a izolării.

MERKEL PROIMITE DIN NOU SĂ-ŞI AJUTE PARTENERII DIN UE

Germania este necesar să-şi ajute partenerii din Uniunea Europeană (UE) să-şi relanseze economiile în urma crizei noului coronavirus, a promis din nou, marţi, Angela Merkel, într-o reuniune a parlamentarilor din cadrul Uniunii Creştin democrate (CDU), potrivit mai multor participanţi.

Este esenţial pentru Germania - ca ţară exportatoare - ca celelalte state membre UE să fie puternice, a subliniat cancelarul, evocând planul european de relansare, a cărui amploare şi finanţare rămân deschise, în opinia sa.

Merkel a convenit împreună cu liderul grupului parlamentar CDU-CSU Ralph Brinkhaus că Berlinul este necesar să contribuie mai mult la relansarea europeană, potrivit surselor citate.

Bundestagul urmează să fie implicat în această decizie.

Ralph Brinkhaus, care a recunoscut necesitatea unuiajutor german, consideră însă că este necesar să se ştie în ce fel urmează să folosească ţările afectate de pandemie fondurile alocate.

Comisia Europeană (CE) urmează să prezinte săptămâna viitoare un proiect de buget plurianual revizuit.

Merkel i-a îndemnat pe deputaţii conservatori să nu conteze pe o redeschidere a frontierelor pe termen scurt, un punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Comsiliului Miniştrilor.

Guvernul german vrea o revenire la normal în spaţiul Schengen, însă Franţa nu-şi va deschide frontiera până la jumătatea lui iunie, a subliniat ea, potrivit surselor citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.