Datele personale ale unor artişti precum Lady Gaga, Elton John, Madonna, Robert De Niro şi Barbra Streisand au fost sustrase de la o firmă de avocatură în urma unui atac cibernetic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BBC, site-ul companiei Grubman Shire Meiselas & Sacks a fost atacat, iar hackerii susţin că au intrat în posesia a 756 de gigabiţi de informaţii, inclusiv contracte şi adrese personale de e-mail şi cer răscumpărare.

Nu este cunoscut ce sumă solicită şi nici dacă avocaţii negociază.

Firma de avocatură din New York a spus că şi-a anunţat clienţii şi că lucrează îndeaproape cu experţi în securitate cibernetică.

„Putem confirma că am fost victimele unui atac cibernetic. Ne-am anunţat clienţii şi echipa. Am angajat experţi mondiali specializaţi în acest domeniu şi lucrăm fără încetare pentru a rezolva această problemă”, au transmis reprezentanţii companiei.

Site-ul afişează acum doar un logo.

Între clienţii firmei se numără muzicieni ca Barry Manilow, Rod Stewart, Lil Nas X, The Weeknd, Madonna, U2 şi Drake, producători, actori, companii şi sportivi precum Andrew Lloyd Webber, Priyanka Chopra, Robert De Niro, Sofia Vergara, Activision, Inc, Sony Corp, LeBron James şi Mike Tyson.

Grupul de hackeri cunoscut sub numele REvil sau Sodinokibi a reclamat atacul. El a mai atacat, în ianuarie, cu un ransomware, compania Travelex.

Compania de securitate cibernetică Emsisoft a precizat că hackerii au postat online imagini ale unui contract al Madonnei pentru turneul mondial 2019 - 2020, semnat de un angajat şi de compania Live Nation.

Hackerii au mai publicat şi un print-screen cu un director ce cuprinde ma multe foldere ce poartă numele mai multor clienţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.