Bilanţul zilnic al morţilor din cauza covid-19 a scăzut sub pragul de 900 a doua zi consecutiv, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

America a înregistrat 830 de morţi în 24 de ore până luni la ora locală 20.30 (marţi, 3.30, ora României), potrivit Universităţii de medicină Johns Hopkins din Baltomore care-şiactualizează bilanţul în continuu.

Cu o zi înainte s-au înregistrat 775 de decese din cauza covid-19.

Statele Unite au depăşit pragul de 80.000 de morţi.

SPITALUL DE CAMPANIE DIN CENTRAL PARK, RIDICAT, ALT SPITAL DE CAMPANIE LA WASHINGTON

Pe de altă parte, spitalul de campanie instalat de la începutul lui aprilie în Central Park a fost demontat - un semn al refluxului pandemiei la New York, în timp ce altul a fost deschis la Washington DC, în perspectiva unei eventuale accelerări a bolii în capitala americană.

În aproape o lună de zile, instalaţia din Central Park, care a avut 68 de paturi, a tratat 190 de pacienţi cu covid-19, iar ultimul a fost externat la 5 mai, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

Acest loc a fost ales pentru că se afla în faţa unuia dintre spitalele din cadrul grupului Mont Sinai, pe Fifth Avenue, în Manhattan.

Demontat şi urcat în camioane, materialul urma să fie trimis înapoi în North Carolina, la depoztul Samaritan's Purse, asociaţia care a trimis la faţa locului 250 de persoane. Pentru moment, nu era prevăzută altă intervenţie.

Prezenţa unei echipe de la Samaritan's Purse la New York a cauzat o polemică, în contextul în care organizaţia este prezidată de pastorul evanghelist Franklin Graham, fiul pastroului televanghelist Billy Graham.

Acest om al bisericii a apreciat că o căsătorie între două persoane de acelaşi sex este opera lui Satana.

Asociaţia le cere angajaţilor şi voluntarilor săi să semneze un document în care acceptă că o ”căsătorie este exclusiv uniunea între un bărbat genetic şi o femeie genetică”.

O serie de aleşi şi conducători de asociaţii şi-au exprimat emoţia faţă de prezenţa acestei asociaţii, iar unii au cerut ca ea să plece.

Samaritan's Purse a subliniat mereu că nu face nicio diferenţă între persoanele cărora le oferă ajutor.

La aproape 400 de kilometri distanţă de Central Park, primarul Washingtonului Muriel Bowser a prezentat luni alt spital de campanie, pregătit să fie folosit în cazul unei accelerări a epidemiei convid-19 şi instalat la Centrul de conferinţe Walter E. Washington.

”Sperăm (...) să nu ajungem vreodată să avem nevoie de acesastă instalaţie” cu 437 de locuri, situată în centrul oraşului, a declarat într-o conferinţă de presă primarul capitalei federale.

Muriel Bowser urmează să anunţe săptămâna aceasta dacă hotărăşte să prelungească sau nu izolarea, prevăzutăpentru moment până la 15 mai.

”Am fi foarte îngrijoraţi dacă activităţile s-ar relua prea rapid oriunde”, a subliniat ea, în contextul în care Virginia, un stat vecin, intenţionează să se redeschidă începând de vineri.

Washingtonul înregistra duminică 6.389 de contaminări de la începutul epidemiei, care a ucis 328 de oameni în capitala federală americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.